Ozbiljna ranjivost u OpenSSL-u (Heartbleed Bug)

 

Heartbleed Bug

Ozbiljna ranjivost u OpenSSL-u (Heartbleed Bug)

Početkom tjedna otkrivena je ozbiljna ranjivost (CVE-2014-0160) preljeva spremnika prilikom čitanja memorije u OpenSSL-u, a omogućuje krađu informacija zaštićenih SSL/TLS enkripcijom. Slanjem posebno oblikovanog upita poslužitelju (eng. heartbeat) moguće je izvući 64KB podataka, a ovisno o sustavu, najčešće ne ostaju nikakvi tragovi. Ranjivost je otkrivena tek nakon dvije godine u kodu biblioteke za baratanje šifriranjem. Ranjivost nekog poslužitelja može se testirati ovdje http://filippo.io/Heartbleed/.

Heartbleed

Ukratko

Heartbleed bug (http://en.wikipedia.org/wiki/Heartbleed_bug) je ozbiljan sigurnosni propust u aplikaciji OpenSSL v1.0.1 do verzije 1.0.1.f.

Sigurosni propust omogućava napadaču čitanje dijelova memorije servera i klijenata koji kod spajanja koriste SSL protokol kroz implementaciju heartbeat ekstenzije u OpenSSL aplikaciji.

OpenSSL pruža kritičnu funkcionalanost internetskog ekosistema, a time ranjivosti, kao što je Heartbleed, imaju značajan utjecaj na digitalnu komunikaciju i njihov integritet.

Što to znači za korisnike Studio4web hosting usluga?

SSL je važan protokol za zaštitu web prometa, kao i za zaštitu login podataka, platnih transakcija, i sl. Studio4web korisničke stranice, kao i sve druge web aplikacije, oslanjaju se na web servere za ispravnu implementaciju SSL protokola. Studio4web korisničke stranice ne mogu ispraviti OpenSSL Heartbleed sigurnosni propust, niti ga mogu zaobići. Međutim, kao član internetske zajednice, smatramo da je važno podizanje svijesti o opasnosti i osigurati da naši korisnici provjere da je njihov server zaštićen.

Kako mogu provjeriti da li je moj server zaštićen?

Postoji nekoliko načina provjere:
1) Možete kontaktirati svojeg hosting providera za provjeru servera ili stranice.
2) Nekoliko adresa na kojima sami možete provjeriti da li je hosting server vaše web stranice podložan heartbleed sigurnosnom propustu:

Što učiniti ako moj hosting server nije zaštićen?

Odmah kontaktirajte svojeg sistem administratora ili hosting providera! Oni imaju dovoljno tehničkog iskustva da na vašem serveru odmah ažuriraju OpenSSL aplikaciju za daljnju zaštitu SSL komunikacije.

Jednom kada je server zaštićen, da li je potrebno još što učiniti?

Zbog prirode ranjivosti nije moguće odmah znati koje informacije, uključujući i privatne ključeve, lozinke ili sessioni, mogu biti ugroženi. Napadi koji se temelje na Heartbleed bugu javljaju se vrlo rano u procesu razmjene informacija, prije nego što je ostvarena puna veza i na taj način ne ostavljaju nikakve tragove u povijesti log zapisa da je uopće došlo do napada.

Zbog predostrožnosti, preporučamo da regenerirate sve SSH ključeve, kao i da zatražite ponovno izdavanje svih SSL certifikata koji su u upotrebi.

Također preporučujemo da zbog predostrožnosti promijenite lozinke koje koristite za prijavu u sustav korisničkih stranica, cPanel-a, FTP-a i email adresa.

Studio4web stranica, web serveri i SSL certifikati su zaštićeni završno sa 07.04.2014 kada je javno objavljen sigurnosni propust.

Bilo koja komunikacija sa našim serverima, kao što je prijava u korisničke stranice, nije podložna Heartbleed sigurnosnom propustu nakon javne objave.

Heartbleed bug bitno utječe na prijenos sigurnih podataka po internetu. Zbog toga apeliramo na sve naše klijente da odmah obavite promjenu svojih lozinki. Molimo vas da zapamtite da uvijek koristite jedinstvene lozinke, slučajno generirane, i obavezno ih povremeno zamijenite novima.

Tagovi:, ,

POVEŽITE SE S NAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

KORISNIČKE STRANICE

Email adresa:

Lozinka:

KLIJENTI O NAMA

 • Darko Hlušička

  Mnogi danas nose atraktivna imena svojih kompanija i hvale se da su profesionalci, no ja znam samo za jednog pravog: Studio4web. Hosting koji sam slučajno primijetio na jednoj stranici prije mnogo godina nisam niti jednom do sada pomislio promijeniti već sasvim suprotno - otvaram nove domene i hosting račune za sebe i klijente isključivo ovdje i niti na kraj pameti mi nije promijeniti ovako dobar hosting.

 • Marijan Relković

  Iznimno profesionalna i kvalitetna usluga. Vrlo brzo riješavanje problema. Daleko najozbiljniji i najpouzdaniji.

 • Domagoj Franc

  Koristio sam puno domaćih i stranih hostinga ali Studio4web je moj omiljeni izbor

 • Neven Bičanić

  O suradnji sa Studio4web koja već traje 5 godina mogu samo reći sve najbolje izuzetna susretljivost brzina i profesionalnost, u svakom slučaju topla preporuka.

 • Desiree Agić

  Imam odlično iskustvo s obzirom da je odlična podrška. Uvijek sam dobila brz odgovor kad sam imala pitanje ili problem. Ostanite takvi pa ću i dalje uvijek rado preporučivati Vaše usluge. Najbolje je što onda putem affiliate programa dobijem proviziju!

 • Marino Bobetić

  U višegodišnjem korištenju usluga Studio4web-a nikad se nisam osjećao uskraćen. Cijene su pristojne i pristupačne, služba za korisnike ljubazna i susretljiva. Nemojte se pokvariti i ostat ćemo skupa još dugo vremena ;)

 • Antonio Vukorepa

  Vrlo sam zadovoljan kompletnom uslugom, pogotovo kvalitetnom korisničkom podrškom.Na sve moje upite odgovorili ste u roku pola sata i riješili sva pitanja i probleme.

 • Dominik Pintarić

  Više od 5 godina surađujemo sa Studio4web-om i pokazali su se kao vodeća hosting tvrtka u Hrvatskoj. Inovativnost, znanje, iskustvo i stručnost su glavne prednosti ove tvrtke. SAMO NAPRIJED!

 • Alida Mezić

  Jako sam zadovoljna sa uvijek brzim i konkretnim odgovorima, uvijek 100 postotnim rješenjem problema. Vrlo ugodna suradnja, preporučam svakome tko želi/treba sigurno parkirane stranice.

 • Vladan Pavković

  Zahvaljujem na visokom angažmanu koji se vidi u odnosu prema nama i našim potrebama. Potpuno smo mirni i zadovoljni kod vas. Sjedi5.hr

 • Borna Zeba

  Sve što sam tražio sam i dobio. Bez ikakvih problema ili predugačkih čekanja. Korisnička podrška na visokoj razini. Reagira brzo i pruža informacije koje korisnik i očekuje dobiti.

 • Marin Begić

  Definitivno najkvalitetniji i najjeftiniji hosting na hrvatskom tržištu. Odličan support i puno dodatnih opcija (35% affiliate, reward points, plaćanje Paypalom). Samo nastavite, svaka čast!

 • Marijan Perica

  Već godinama koristim usluge Studio4web-a. Zasigurno najbolja korisnička podrška koja se može dobiti kod nas. Preporučujem svima, sve pohvale... Miron svaka čast ... moje poštovanje !!!

 • Ivana Benčina

  Pa mislim da se nemate u čemu još poboljšati, svoje ste usluge dotjerali do savršenstva. Nikad nisam vidjela da u Hrvatskoj itko radi kao Vi!!!! Kad bi svi u Hrvatskoj radili kao Studio4web, mogli bi biti mala Švicarska!!! Svaka čast!!!

 • Tomislav Erman

  Uptime odličan! Korisnička podrška brza,uljudna,profesionalna i ekspertna! Za svaku pohvalu!

 • Jurica Kukovec

  Odlično! Bolji, pristupačniji, pregledniji, hosting i podršku nisam vidio... Samo tako dalje, imate moju punu podršku.

 • Branko Bralić

  Jako sam zadovoljan otkada sam počeo koristiti vaše usluge. Jednostavno nemam nikakvih primjedbi. Sve se radi do kraja profesionalno i odgovorno.

 • Dario Džimbeg

  Zadovoljstvo je raditi sa S4W jer sve eventualne probleme rješavaju u kratkom roku. Podrška je zaista fenomenalna!

 • Marko Glavić

  Već 6 godina, 24sata online, uz Studio4web. Ocjena, izvrstan(5)

 • Davor Đurinić

  Prezadovoljan sa uslugom. Nemam zamjerke. Samo tako nastavite. LP

 • Jovica Nikšić

  Zadovoljni smo brzinom odgovora na upite i suradnjom kroz ove 4g.

 • Dražen Paun

  Definitivno najbolja usluga što se tiče web hostinga, registracija domena, brzih i korisnih odgovora na upite i zahtjeve. Toplo preporučam svima.

 • Danijel Vranešić

  U kratko, vrlo sam zadovoljan s uslugom. Korisnička podrška je odlična i od velike pomoći. Cijene su i više nego prihvatljive. Vrhunska kvaliteta i niska cijena, vrlo sam zadovoljan!

 • Darko Rakić

  Ažurnost na nivou, podrška odlična. Jedna od boljih hosting usluga u Hrvatskoj. Profesionalnost na nivou, pristupačnost odlična, samo naprijed.

 • Emil Mustać

  Nikakvih zamjerki. Sve se jednostavno i lako odradi preko korisnickog sucelja.

 • Davor Nujic

  Najbolji web hosting koji se može pronaći u regiji. Osobno sam ga preporučio svim svojim kolegama i poslovnim partnerima koji me pitaju gdje smjestiti svoju web stranicu. Brzinu supporta koju pružaju kolege iz Studia4Web može biti uzor svim drugim hosting providerima iz cijeloga svijeta, jednom riječju FASCINANTNO ;) Topla preporuka svima koji traže brz, kvalitetan, pouzdan i cijenovno JEFTIN webhosting!!!

 • Gligo Tomanović

  Dugogodišnji sam korisnik usluga Studio4web-a i prilično sam zadovoljan. Radujem se nastavku uspješne saradnje.

 • Hrvoje Bušić

  Fantastična, brza i kvalitetna usluga bez čekanja. Izuzetno ljubazan odnos i visoka razina ophođenja ne samo prilikom kupnje već i prilikom rješavanja problema. Čisto zadovoljstvo!

 • Igor Loborec

  Znate onaj osjećaj kada obučete jaknu, hlače ili nešto treće sto niste dugo nosili, gurnete ruku u džep, a kad ono, u džepu 100 kn? Jednak osjećaj se javlja pri poslovanju sa Studio4web-om. Od brzine odgovaranja na upite, ljubaznosti, stručnosti, cijena, širine ponude, dostupnosti servera, brzine servera, .... kod ove hosting tvrtke nema loše strane i veselim se dugogodišnjem poslovanju s njima.

 • Ivo Kljajić

  Već nekoliko godina sam korisnik i zaista sam prezadovoljan. Korisnička podrška izuzetno brzo i korektno obavlja svoj posao i čitajući ostale komentare složio bih se s jednim korisnikom u mišljenju: "Zaista jedna poštena i odgovorna tvrtka u ovoj banani od države".

 • Ena Bičanić

  Odlična, pouzdana, povoljna usluga i solidna podrška. Sve pohvale.

 • Bernardo Klarić

  Nemam primjedbi, a sviđa mi se ažurnost u odgovorima na probleme ili nedoumice.

 • Dunja Despotović

  Iznimno smo zadovoljni uslugom, pouzdanošću i brzinom odgovora od strane korisničke podrške. Svakako preporučujemo!

 • Antonio Bašković

  Brza, pouzdana i kvalitetna tehnička podrška. Brza aktivacija svih usluga, same pohvale!

 • Luiza Gortan

  Sve što mi treba tu je. Podrška brza i efikasna (što mi je najbitnije). Omjer cijene i kvalitete savršen.

 • Marinko Stanić

  Najpovoljnije cijene za stabilnu uslugu.Tehnička podrška brza i efikasna.Preporuke svima!

 • Ivan Mišić

  Do sada najbolji hosting (ništa ne brane niti ograničavaju, svaki upit je riješen gotovo isti dan na zadovoljstvo mene kao korisnika). Preporučam svakome tko želi kvalitetan, ali povoljan hosting :)

 • Siniša Bralić

  Više no zadovoljavajuća razina podrške sastoji se od brzine, kvalitete i potpunosti odgovora na sva do sada postavljena pitanja.

 • Ivan Sušanj

  Izvrsna usluga i odlična korisnička služba.

 • Ivona Maček

  Ivona Maček

  Profesionalnost, brzina kod odgovora na upit i sve najbolje

 • Ivica Brajković

  Odlični, brzi i pouzdani!

 • Dean Hudoletnjak

  Jednostavno najbolji hosting, podrška za 5. Moja preporuka svima !

 • Jose Manuel

  Hi, I love the Reward Points addon. Thanks for your great support and addons!

 • Daria Valenčak

  Sva pohvala na iznimno brzim reakcijama na upite, profesionalizmu, pouzdanosti i odnosu prema korisniku. Premašili ste naša očekivanja. Bravo!

 • Saša Pantelić

  Najbolje hosting usluge sa povoljnom cijenom na ovim područjima. Podrška je izuzetna i ako tako ostane surađivat ćemo još dugo. Kao i prošle godine predlažem ih za Super brand.

 • Tonči Morić

  Što reći, već godinama sam na Studio4web i moja iskustva su toliko pozitivna da bi svima na svijetu savjetovao S4W. Nikada nikakve greškice, ako se dogodi problem s moje strane stvar se riješi u 2-3 sata, što niti najveće svjetske hosting kompanije nisu u stanju napraviti. Ekipa iz S4W hvala Vam što zbog vas nema straha i brige oko svoji web stranice! Ostanite takvi i dalje!

 • Davor Pukljak

  Izuzetno sam zadovoljan suradnjom. Svi korisnički upiti rješavaju se brzo i pouzdano.

 • CloudLinux

 • cPanel

 • WHM

 • Roundcube

 • MySQL

 • PHP

 • phpMyAdmin

 • Apache

 • Nginx

 • Softaculous

© Copyright 2006-2017 Studio4web. Sva prava zadržana.