Kako mogu prebaciti registraciju svoje domene na Studio4web?

 

Opisat ćemo ukratko korak po korak cijeli proces transfera naziva domene kod nas. Vjerujemo da ćete imati koristi od prijenosa domene kod nas, i po pitanju cijene i po pitanju administracije, jer trenutno ukoliko domena nije kod nas i imate problema oko npr. promjene DNS adresa, nažalost nećemo vam moći nikako pomoći jer nemamo pristup administraciji vaše domene.
No kada je domena registrirana kod nas, vrlo lako se možemo logirati u administraciju i obaviti sve potrebne izmjene kako bi radila sa hosting računom.

1. Otvorite korisničke stranice na https://user.studio4web.com, nakon toga kliknite na link “Narudžba“, zatim kliknite na link “Prijenos domene“. U prvom polju upišite naziv domene, a u drugom polju odaberite nastavka domene. Potvrdite naziv domene klikom na “Provjeri dostupnost“. Ukoliko je domena registrirana prikazat će se u popisu, potvrdite odabir klikom na “Dodajte u košaricu“.

2. Da bi se transfer domene mogao nastaviti u polje “EPP kod domene” morate upisati autorizacijski kod vaše domene. Ovaj kod morate zatražiti kod registra gdje je domena trenutno registrirana ili kod administratora koji je zadužen za vašu domenu. Bez tog koda nije moguće prebaciti naziv domene između dva registra.
Osim toga, vrlo važno je da provjerite da je administracijski e-mail koji je upisan na domeni ispravan i da imate pristup inboxu te e-mail adrese. Administracijske podatke koji su upisani na domeni najlakše možete provjeriti preko web stranice http://www.whois.sc/
Ukoliko administracijski e-mail više nije aktivan ili nemate mogućnost pristupu inboxu tog maila računa, molimo da otvorite administracijsku stranicu registra gdje ste prvotno zakupili naziv domene i obnovite kontakt podatke na domeni. Ukoliko nemate tu mogućnost, kontaktirajte registar i zatražite da ažuriraju kontakt podatke domene. U slučaju da ne možete promijeniti kontakt e-mail, nažalost transfer domene se neće moći nastaviti.
Sve ovo je potrebno zbog zaštite vlasnika domene i protiv krađe naziva domene. Administratorski kontakt podaci su vrlo važan dio svakog naziva domene.

3. U polja “Nameserveri” upišite najmanje dvije DNS adrese servera na kojem se nalazi hosting za vašu domenu.

4. Potvrdite upisane podatke klikom na “Obnovite košaricu“.

5. Prikazat će se sažetak narudžbe te nekoliko mogućih opcija. Kliknite na opciju “Plaćanje“. Ukoliko kod nas već imate otvoren korisnički račun kliknite na link “kliknite ovdje za prijavu” i prijavite se sa svojim korisničkim podacima. U slučaju da kod nas još nemate otvoren korisnički račun, popunite sva potrebna polja. Oaberite način plaćanja, stavite kvačicu da se slažete sa uvjetima usluge i potvrdite upisano klikom na “Završite narudžbu“.

6. Nakon što se logirate ili kreirate novi korisnički račun, narudžba je završena i prikazat će vam se ponuda za plaćanje transfera domene.

7. Nakon što izvršite plaćanje, pokrenut ćemo transfer domene na naš registar.

8. Da bi se transfer uspješno dovršio, na email adresu pethodnog i novog korisnika stići će poruka za potvrdu email adrese.
 
9. Nakon potvrde obje email adrese na administracijski kontakt domene stići će vam poruka u kojoj morate kliknuti na link za potvrdu transfera. Jednom kada potvrdite transfer, potrebno je još samo pričekati da trenutni registar otpusti domenu (oko 5 dana).

10. Nakon što će se naziv domene uspješno prebaciti kod nas, moći ćete je administrirati preko korisničkih stranica. Također i mi ćemo imati pristup administraciji ukoliko nas zatražite bilo kakvu izmjenu na domeni.

11. Ukoliko prođe više od 5 dana nakon što ste potvrdili transfer klikom na link u e-mailu koji vam je stigao i domena još uvijek nije prebačena kod nas, molimo da kontaktirate trenutni registar i pitate ih zbog čega nisu dozvolili transfer domene.

VAŽNO!
Važne stvari koje moraju biti zadovoljene da bi se transfer domene uopće mogao uspješno obaviti:
– Vlasnička kontakt e-mail adresa domene mora biti aktivna i morate imati pristup inboxu
– Administracijska kontakt e-mail adresa domene mora biti aktivna i morate imati pristup inboxu
– WHOIS ID ili Contact Privacy opcija mora biti isključena
– Potreban vam je EPP (AUTH) autorizacijski kod domene
– Domena mora biti otključana na trenutnom registru – Status: OK
– Domena mora biti starija od 60 dana i mora proći 60 dana od produženja nakon isteka ili nakon prethodnog transfera ili nakon promjene kontakt podataka
– Preporučeno je da je domena aktivna, istekle domene često se ne mogu transferirati


Ukoliko sa našeg domenskog registra unutar 1-2 sata od narudžbe transfera ne dobijete e-mail poruku za potvrdu transfera domene, svakako nam se javite da provjerimo gdje je transfer zapeo.

Trackback sa vaše stranice.

POVEŽITE SE S NAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

KORISNIČKE STRANICE

Email adresa:

Lozinka:

KLIJENTI O NAMA

 • Ivona MačekIvona Maček

  Profesionalnost, brzina kod odgovora na upit i sve najbolje

 • Davor ĐurinićDavor Đurinić

  Prezadovoljan sa uslugom. Nemam zamjerke. Samo tako nastavite. LP

 • Ivo KljajićKim - obrt

  Već nekoliko godina sam korisnik i zaista sam prezadovoljan. Korisnička podrška izuzetno brzo i korektno obavlja svoj posao i čitajući ostale komentare složio bih se s jednim korisnikom u mišljenju: "Zaista jedna poštena i odgovorna tvrtka u ovoj banani od države".

 • Ena BičanićEna Bičanić

  Odlična, pouzdana, povoljna usluga i solidna podrška. Sve pohvale.

 • Zadovoljstvo je raditi sa S4W jer sve eventualne probleme rješavaju u kratkom roku. Podrška je zaista fenomenalna!

 • Domagoj FrancDomagoj Franc

  Koristio sam puno domaćih i stranih hostinga ali Studio4web je moj omiljeni izbor

 • Marin Begićwww.popularpin.com

  Definitivno najkvalitetniji i najjeftiniji hosting na hrvatskom tržištu. Odličan support i puno dodatnih opcija (35% affiliate, reward points, plaćanje Paypalom). Samo nastavite, svaka čast!

 • Siniša BralićstroGo ITT d.o.o.

  Više no zadovoljavajuća razina podrške sastoji se od brzine, kvalitete i potpunosti odgovora na sva do sada postavljena pitanja.

 • Alida MezićKlaracomm d.o.o.

  Jako sam zadovoljna sa uvijek brzim i konkretnim odgovorima, uvijek 100 postotnim rješenjem problema. Vrlo ugodna suradnja, preporučam svakome tko želi/treba sigurno parkirane stranice.

 • Ivica BrajkovićArke orbis j.d.o.o

  Odlični, brzi i pouzdani!

 • Dean Hudoletnjakwww.boss-game.com

  Jednostavno najbolji hosting, podrška za 5. Moja preporuka svima !

 • Ažurnost na nivou, podrška odlična. Jedna od boljih hosting usluga u Hrvatskoj. Profesionalnost na nivou, pristupačnost odlična, samo naprijed.

 • Danijel Vranešićwww.jedanklik.com

  U kratko, vrlo sam zadovoljan s uslugom. Korisnička podrška je odlična i od velike pomoći. Cijene su i više nego prihvatljive. Vrhunska kvaliteta i niska cijena, vrlo sam zadovoljan!

 • Davor NujicTRIVIUS d.o.o.

  Najbolji web hosting koji se može pronaći u regiji. Osobno sam ga preporučio svim svojim kolegama i poslovnim partnerima koji me pitaju gdje smjestiti svoju web stranicu. Brzinu supporta koju pružaju kolege iz Studia4Web može biti uzor svim drugim hosting providerima iz cijeloga svijeta, jednom riječju FASCINANTNO ;) Topla preporuka svima koji traže brz, kvalitetan, pouzdan i cijenovno JEFTIN webhosting!!!

 • Iznimno smo zadovoljni uslugom, pouzdanošću i brzinom odgovora od strane korisničke podrške. Svakako preporučujemo!

 • Znate onaj osjećaj kada obučete jaknu, hlače ili nešto treće sto niste dugo nosili, gurnete ruku u džep, a kad ono, u džepu 100 kn? Jednak osjećaj se javlja pri poslovanju sa Studio4web-om. Od brzine odgovaranja na upite, ljubaznosti, stručnosti, cijena, širine ponude, dostupnosti servera, brzine servera, .... kod ove hosting tvrtke nema loše strane i veselim se dugogodišnjem poslovanju s njima.

 • Pa mislim da se nemate u čemu još poboljšati, svoje ste usluge dotjerali do savršenstva. Nikad nisam vidjela da u Hrvatskoj itko radi kao Vi!!!! Kad bi svi u Hrvatskoj radili kao Studio4web, mogli bi biti mala Švicarska!!! Svaka čast!!!

 • Ivan SušanjIvan Sušanj

  Izvrsna usluga i odlična korisnička služba.

 • Gligo TomanovićGligo Tomanović

  Dugogodišnji sam korisnik usluga Studio4web-a i prilično sam zadovoljan. Radujem se nastavku uspješne saradnje.

 • Jurica Kukovec

  Odlično! Bolji, pristupačniji, pregledniji, hosting i podršku nisam vidio... Samo tako dalje, imate moju punu podršku.

 • Ivan MišićIvan Mišić

  Do sada najbolji hosting (ništa ne brane niti ograničavaju, svaki upit je riješen gotovo isti dan na zadovoljstvo mene kao korisnika). Preporučam svakome tko želi kvalitetan, ali povoljan hosting :)

 • Vladan PavkovićUdruga Sjedi 5

  Zahvaljujem na visokom angažmanu koji se vidi u odnosu prema nama i našim potrebama. Potpuno smo mirni i zadovoljni kod vas. Sjedi5.hr

 • Marino BobetićMarino Bobetić

  U višegodišnjem korištenju usluga Studio4web-a nikad se nisam osjećao uskraćen. Cijene su pristojne i pristupačne, služba za korisnike ljubazna i susretljiva. Nemojte se pokvariti i ostat ćemo skupa još dugo vremena ;)

 • Marinko Stanićwww.stanich.net

  Najpovoljnije cijene za stabilnu uslugu.Tehnička podrška brza i efikasna.Preporuke svima!

 • Što reći, već godinama sam na Studio4web i moja iskustva su toliko pozitivna da bi svima na svijetu savjetovao S4W. Nikada nikakve greškice, ako se dogodi problem s moje strane stvar se riješi u 2-3 sata, što niti najveće svjetske hosting kompanije nisu u stanju napraviti. Ekipa iz S4W hvala Vam što zbog vas nema straha i brige oko svoji web stranice! Ostanite takvi i dalje!

 • Saša PantelićTURBO IT j.d.o.o.

  Najbolje hosting usluge sa povoljnom cijenom na ovim područjima. Podrška je izuzetna i ako tako ostane surađivat ćemo još dugo. Kao i prošle godine predlažem ih za Super brand.

 • Tomislav Ermanwww.zminj24.com

  Uptime odličan! Korisnička podrška brza,uljudna,profesionalna i ekspertna! Za svaku pohvalu!

 • Hrvoje BušićMale stvari d.o.o.

  Fantastična, brza i kvalitetna usluga bez čekanja. Izuzetno ljubazan odnos i visoka razina ophođenja ne samo prilikom kupnje već i prilikom rješavanja problema. Čisto zadovoljstvo!

 • Darko HlušičkaHD televizija

  Mnogi danas nose atraktivna imena svojih kompanija i hvale se da su profesionalci, no ja znam samo za jednog pravog: Studio4web. Hosting koji sam slučajno primijetio na jednoj stranici prije mnogo godina nisam niti jednom do sada pomislio promijeniti već sasvim suprotno - otvaram nove domene i hosting račune za sebe i klijente isključivo ovdje i niti na kraj pameti mi nije promijeniti ovako dobar hosting.

 • Branko Bralićwww.fotohr.com

  Jako sam zadovoljan otkada sam počeo koristiti vaše usluge. Jednostavno nemam nikakvih primjedbi. Sve se radi do kraja profesionalno i odgovorno.

 • Emil MustaćEmil Mustać

  Nikakvih zamjerki. Sve se jednostavno i lako odradi preko korisnickog sucelja.

 • Jovica NikšićUdruga e-vinarstvo

  Zadovoljni smo brzinom odgovora na upite i suradnjom kroz ove 4g.

 • Bernardo KlarićUdruga TOPNET Topusko

  Nemam primjedbi, a sviđa mi se ažurnost u odgovorima na probleme ili nedoumice.

 • Marijan RelkovićPlanet Računala

  Iznimno profesionalna i kvalitetna usluga. Vrlo brzo riješavanje problema. Daleko najozbiljniji i najpouzdaniji.

 • Luiza Gortanwww.marcana.info

  Sve što mi treba tu je. Podrška brza i efikasna (što mi je najbitnije). Omjer cijene i kvalitete savršen.

 • Antonio BaškovićToni Informatika LTD

  Brza, pouzdana i kvalitetna tehnička podrška. Brza aktivacija svih usluga, same pohvale!

 • Marko Glavićwww.mag.com.hr

  Već 6 godina, 24sata online, uz Studio4web. Ocjena, izvrstan(5)

 • Dominik PintarićDOPI DIZAJN j.d.o.o.

  Više od 5 godina surađujemo sa Studio4web-om i pokazali su se kao vodeća hosting tvrtka u Hrvatskoj. Inovativnost, znanje, iskustvo i stručnost su glavne prednosti ove tvrtke. SAMO NAPRIJED!

 • Marijan PericaImo-Consalt Rijeka

  Već godinama koristim usluge Studio4web-a. Zasigurno najbolja korisnička podrška koja se može dobiti kod nas. Preporučujem svima, sve pohvale... Miron svaka čast ... moje poštovanje !!!

 • O suradnji sa Studio4web koja već traje 5 godina mogu samo reći sve najbolje izuzetna susretljivost brzina i profesionalnost, u svakom slučaju topla preporuka.

 • Davor PukljakFrontispis d.o.o.

  Izuzetno sam zadovoljan suradnjom. Svi korisnički upiti rješavaju se brzo i pouzdano.

 • Desiree AgićDesiree Agić

  Imam odlično iskustvo s obzirom da je odlična podrška. Uvijek sam dobila brz odgovor kad sam imala pitanje ili problem. Ostanite takvi pa ću i dalje uvijek rado preporučivati Vaše usluge. Najbolje je što onda putem affiliate programa dobijem proviziju!

 • Sve što sam tražio sam i dobio. Bez ikakvih problema ili predugačkih čekanja. Korisnička podrška na visokoj razini. Reagira brzo i pruža informacije koje korisnik i očekuje dobiti.

 • Hi, I love the Reward Points addon. Thanks for your great support and addons!

 • Sva pohvala na iznimno brzim reakcijama na upite, profesionalizmu, pouzdanosti i odnosu prema korisniku. Premašili ste naša očekivanja. Bravo!

 • Antonio VukorepaKontrol biro d.o.o.

  Vrlo sam zadovoljan kompletnom uslugom, pogotovo kvalitetnom korisničkom podrškom.Na sve moje upite odgovorili ste u roku pola sata i riješili sva pitanja i probleme.

 • Dražen PaunPAUN d.o.o.

  Definitivno najbolja usluga što se tiče web hostinga, registracija domena, brzih i korisnih odgovora na upite i zahtjeve. Toplo preporučam svima.

 • CloudLinux

 • cPanel

 • WHM

 • Roundcube

 • MySQL

 • PHP

 • phpMyAdmin

 • Apache

 • Nginx

 • Softaculous

Na sve cijene u EUR primjenjuje se fiksni tečaj 7.5345

© Copyright 2006-2022 Studio4web. Sva prava zadržana.