UX/UI Savjeti: Kako izbjeći najčešće UX i UI pogreške

 

SEO Savjeti: Optimizacija Ključnih Riječi za bolji rang

Kako izbjeći najčešće UX i UI pogreške

U praksi često susrećemo UX i UI pogreške u dizajnu raznih web stranica. Promišljenim pristupom, analizom stranice i ponašanja korisnika, te konstantnim testiranjem i optimizacijom sadržaja se te greške mogu smanjiti ili čak u potpunosti izbjeći. U ovom članku ćemo ponuditi rješenja za neke od najčešćih pogrešaka iz prakse. Pravovremeni ispravci grešaka rezultirat će većim zadovoljstvom korisnika i boljim rezultatima poslovanja.

Razlika između UX i UI

Započet ćemo s otkrivanjem značenja ovih akronima. UX (eng. User Experience) definira proces i skup tehnika kojima je web stranica prilagođena posjetitelju kako bi se postigao optimalni učinak stranice. Drugim riječima, prilagodba dizajna web stranice i njenih elemenata kako bi bila što lakša za korištenje i postigla željeni rezultat kod korisnika. UI (eng. User Interface) je blizak termin, i odnosi se na predstavljanje web stranice i njenih elemenata publici na razumljiv i jedinstven način, tako da kreira jasnu sliku o brendu tog proizvoda/kompanije. UI dizajn vizualnim tehnikama i interaktivnim elementima stvara tijek kojim navodi korisnika kroz sučelje stranice.

Možemo reći da su UX tehnike više tehničke i analitičke naravi za koje je u praksi zadužen front-end developer, dok su UI tehnike više u dodiru s grafičkim dizajnom. UX je odgovoran za dobro funkcioniranje elemenata stranice, dok je zadatak UI dizajna da ti elementi stvaraju koheziju i skladno pričaju priču stranice. Ova dva elementa se u praksi isprepleću, i jedan bez drugoga ne mogu zasebno funkcionirati. Stoga ćemo u ovom blogu obraditi neke od najčešćih pogrešaka koje imaju dodirne točke i u UX i UI dizajnu.

Jedinstveno iskustvo na različitim platformama

Engleska riječ za postizanje jedinstvenog korisničkog iskustva web stranice na različitim platformama ili uređajima se zove ‘Omnichannel experience’. To u praksi znači da, bez obzira koji uređaj posjetitelji koristili da bi učitali vašu stranicu, bilo da je riječ o desktopu, laptopu, mobitelu ili tabletu, njihovo iskustvo mora biti isto. Posjetitelj mora imati pristup svim elementima na mobilnoj verziji, brzo i jednostavno kao i na desktop verziji, bez potrebe za skrolanjem i zumiranjem radi bolje čitljivosti teksta i linkova. Zbog tog je nužno da vaša web stranica bude responzivna, odnosno prilagođena svim navedenim uređajima!

Ukoliko koristite neku od CMS platformi, poput WordPress-a ili Joomle, prilagođenu stranicu možete imati onoliko brzo koliko vam treba za instaliranje responzivne teme. Ako pak imate programiranu stranicu, responzivni programerski okviri poput Bootstrap, Skeleton ili Foundation će vam uvelike olakšati i ubrzati proces pisanja novog koda. Donja slika vizualno predstavlja razlike između responzivnog i neresponzivnog prikaza web stranice na mobilnom uređaju.

Prikaz web stranice: ne-responzivne vs responzivne - UX i UI pogreške

Izvor: http://michaelsoriano.com/10-common-uiux-mistakes-and-how-to-avoid-them/

Uočljiva i jednostavna navigacija

Posjetitelji Vaše stranice žele informacije i žele ih odmah! Pružite im jednostavnu i lako uočljivu navigaciju kako ne bi gubili vrijeme na snalaženje među šumom podataka. Dizajnirajte navigaciju tako da posjetitelj dođe kamo želi u što manje klikova.

Prvi korak u kreiranju dobre navigacije je usporedba vlastite navigacije s navigacijom konkurentske stranice. Pretražite nekoliko konkurentskih stranica, zapisujući sve ‘pluseve’ i ‘minuse’ iz perspektive Vas kao korisnika – jeste bili zbunjeni podjelom kategorija, je li svaki link funkcionirao, koliko brzo ste došli do tražene informacije i slično. Zatim se vratite na svoju stranicu i usporedite svoje doživljaje s iskustvom na vlastitoj stranici. Još bolja opcija za testiranje Vaše navigacija je vlastita analitika stranice. Proučite kako se korisnici vaše stranice snalaze u navigaciji pomoću kategorije ‘Ponašanje’ u Google Analytics sučelju. Tamo možete vidjeti na kojim to pod-stranicama najčešće posjetioci izlaze s web-a, kakav je tok korisnika na webu i slično. Primijetite li čudne obrasce i preveliki bounce rate možda je vrijeme da preispitate funkcioniranje vaše navigacije.

Kako bi vam pomogli u testiranju navigacije, navest ćemo neke od točaka provjere ispravnosti:

 • Konstantnost

  za što lakšu uočljivost, navigacija se treba pojavljivati na jednak način i na istom mjestu na svim pod-stranicama weba

 • Klikabilnost

  sve kategoričke podjele navigacije trebaju biti klikabilni linkovi 

 • Jasna podjela kategorija

  sve kategorije i potkategorije navigacije moraju biti jasno odijeljene grafički

 • Točni nazivi

  korisnik mora znati što ga očekuje i prije nego klikne na link navigacije po nazivu linka

Relevantan sadržaj

U očima korisnika nema goreg scenarija nego kad web stranica koju posjeti s ciljem informiranja ili kupnje nema strukturiran i relevantan sadržaj. Što god imate reći, recite to jednostavno i u par rečenica! Prosječan korisnik ima vrlo kratak attention span, odnosno period u kojem imate njegovu pozornost, stoga nema potrebe da natrpavate sadržaj stranice nepotrebnim elementima. Ako je korisnik došao kupiti majicu, nema potrebe da mu na istoj stranici nudite i mobitel ili ga obasipate reklamama nevezanima za sadržaj. Svijetleći i pop-up oglasi koji iskaču nasred ekrana i preveliki broj formi s različitim call-to action linkovima na istoj stranici odvlače pažnju od onoga što je bitno. U fokusu mora biti ono zbog čega je korisnik i došao, ništa više od toga.

Na ovom primjeru stranice koja nudi feng-shui uređenje interijera možete vidjeti kako oglasi za kreme protiv starenja i preveliki Facebook box odvlače pažnju od onoga po što je korisnik stvarno došao.

Primjer web stranice s nerelevantnim i prenatrpanim sadržajem

Raščlanjivanje informacija

Važno je znati da korisnici ne čitaju sve što se nalazi na Vašem webu! Jednom kada dođu, u potrazi za nekom specifičnom informacijom, oni brzinski skeniraju web kako bi u što kraćem roku pronašli ono što ih zanima i zatim se fokusirali na to. Kako bi im pomogli da što prije nađu ono što traže i ne odustanu od potrage, dizajnirajte stranicu tako da važan sadržaj poput login forme, kontakt forme, free trial buttona, navigacije i sl., učinite centralnim ili istaknutim dijelom stranice. Postoje različite grafičke opcije kako da istaknete dio stranice. To možete učiniti postavljanjem raznih „buttona“, slika, ilustracija, ikona, istaknutih fontova i sl. Dolje možete vidjeti primjer isticanja “free trial” pomoću okvira s ugrađenim klikabilnim buttonom na web stranici EnvatoTuts+.

Primjer web stranice s istaknutim okvirom s „free trial“ opcijom

Različite veličine i tipovi fonta mogu uvelike pomoći korisniku u shvaćanju namjene nekog tekstualnog sadržaja. Primjerice, naslovi članaka su uvijek pisani najtamnijim i najvećim fontom, podnaslovi su pisani tamnijim fontom od ostatka teksta i odvojeni bijelim prostorom u paragrafe, nazivi autora mogu biti potpuno drugog tipa fonta i sl. Takva stilizacija teksta je jedan od temeljnih načela vizualne hijerarhije.

Primjer teksta web stranice s različitim veličinama i tipovima fonta radi naglašavanja namjene

Izvor: http://michaelsoriano.com/10-common-uiux-mistakes-and-how-to-avoid-them/

In – site pretraživači

Česta pogreška, koja se događa u praksi kod webova s unutarnjom pretragom, je ne blokiranje ostatka stranice prilikom filtriranja rezultata pretrage. Ako se stranica ne blokira, korisnici i dalje mogu unositi upite tijekom pretrage, što otežava rad filterima i može dovesti do pada pretraživača. Jednostavno rješenje ovog problema je dodavanje dodatnog sloja ili overlay-a kako bi blokirao daljnje aktivnosti korisnika. Dok se rezultati učitavaju, a korisnici čekaju, potrebno ih je na neki način obavijestiti o tijeku procesa. Dodavanje progress bara i/ ili poruke s objašnjenjem o tijeku procesa, možete spriječiti ljutnju korisnika i njihov preuranjen odlazak sa stranice. Uzimajući u obzir prosječnog korisnika web-a, obavijest o procesu bi trebala biti napisana jednostavnim, svakidašnjim rječnikom, a po želji se može i personalizirati ili uključiti ime brenda.

Primjer blokiranja web stranice postavljanjem dodatnog sloja – overlaya dok traje pretraživanje

Izvor: http://michaelsoriano.com/10-common-uiux-mistakes-and-how-to-avoid-them/

Forme i upitnici

U današnje vrijeme zaista nema puno web stranica koje nemaju postavljenu barem jednu formu za ispunjavanje. Svrha takvih formi je prikupljanje podataka o potencijalnim korisnicima u marketinške svrhe, no ponekad takve forme mogu biti prava gnjavaža za korisnike. Postavite sebe u situaciju posjetitelja svoje stranice – je li vaša forma preopsežna, trebaju li vam svi ti podaci, što je cilj te forme? Često se dogodi da su preopširne forme krivac za visoki bounce rate stranice.

Druga vrlo česta pogreška koja se tiče formi je da se ne mogu podnijeti klikom na tipku „Enter“. Ovo često iritira desktop i laptop korisnike koji vrlo brzo tipkaju i ne žele potrošiti dodatnu sekundu vremena na klikanje mišem kako bi podnijeli ili spremili dovršenu formu. Ovaj problem se može riješiti dodavanjem Javascript koda.

Primjer Javascript koda koji se umeće na web stranicu kako bi korisnici mogli spremiti formu tipkom "Enter"

Izvor: http://michaelsoriano.com/10-common-uiux-mistakes-and-how-to-avoid-them/

SEO Savjeti: Optimizacija Ključnih Riječi

 

SEO Savjeti: Optimizacija Ključnih Riječi za bolji rang

SEO Savjeti: Optimizacija Ključnih Riječi za bolji rang

Optimizacija ključnih riječi i njihovo pravilno korištenje su ključ uspješne on-site SEO optimizacije. Kako pronaći prave ključne riječi i kako ih koristiti na webu, pročitajte u nastavku.

Long – tail ključne riječi

Ključ dobre SEO optimizacije su kvalitetne, optimizirane ključne riječi za koje želimo da se naš sajt prikazuje na rezultatima pretrage. Prije kretanja u bilo kakav on-site SEO, moramo dobro istražiti ključne riječi koje želimo uključiti u naše stranice. Najbolje je birati specifične, relevantne ključne riječi koje ciljaju na publiku koja je spremna uložiti u proizvod koji nudimo – drugim riječima long-tail ključne riječi. Long –tail ključne riječi najčešće nisu one najpopularnije, općenite riječi poput „hosting“, već one specifičnije fraze poput „povoljni SSD hosting na Linux serverima“. Takve specifične izraze u svojim upitima rabi publika koja je prešla fazu informiranja, zna što želi, i spremna je na kupnju. Promet koji ćemo dobiti koristeći ovakve ključne riječi je manji, ali relevantniji za naše poslovanje.

Alati za analizu ključnih riječi

Kako doći do kvalitetnih long-tail ključnih riječi? Jedan od najpopularnijih alata za analizu ključnih riječi je Google Keyword Planner. On omogućuje pregled mjesečnih pretraživanja, razinu konkurencije i relevantnosti za svaku ključnu riječ, a osim toga predlaže vam nove ključne riječi kojih se vi možda nikada ne bi sjetili. Najbolje je birati relevantne ključne riječi s malom do srednjom konkurencijom i visokom razinom mjesečnih pretraživanja. U našem primjeru je to „hrvatski hosting“.

Google Keyword Planner analiza ključnih riječi

Među popularnijim alatima za analizu ključnih riječi je i Wordtracker, no on nije u potpunosti besplatan. Kao i Google Keyword Planner nudi pregled obujma pretraživanja, kao i razinu konkurencije. Ako niste u mogućnosti platiti početni paket od 30-tak dolara mjesečno, moguće je pretplatiti se na sedmodnevno besplatno korištenje ovog alata.

Ako ste ipak odlučili uložiti malo veći budžet u vaš SEO, onda predlažemo ovaj koristan alat – Keywordtool. Profesionalan verzija ovog alata može nadopuniti rezultate koje ste dobili analizom u Google Keyword Planneru koristeći autocomplete tehniku. To znači da je ovaj alat iskoristio Google-ovu opciju automatskog dovršavanja upita u tražilici, kako bi nadogradio rezultate i ponudio najrelevantnije ključne riječi. No ukoliko niste spremni uložiti 50-tak dolara mjesečno za ovaj alat, možete i sami doći do ovih izrazito relevantnih ključnih riječi i sami. Jednostavno upisujući u tražilicu jednu po jednu ključnu riječ sa svog popisa koji ste dobili istraživanjem u Google-ovom alatu, možete i sami dobiti vrijedne autocomplete prijedloge.

Pretraživanje ključnih riječi Google autocomplete tehnikom

Pretraživanje ključnih riječi Google autocomplete tehnikom

Kako bi došli do najbolji rezultata, najbolje je uložiti malo vremena i koristiti kombinaciju ovih alata. Za najbolje SEO pozicije potrebno je konstantno pratiti trendove u pretraživanjima, te pratiti zajednice na forumima, blogovima i društvenim mrežama koje se bave tematikom vezanom za vaše poslovanje.

Kako koristiti ključne riječi

Za dobru SEO optimizaciju potrebno je uključiti ključne riječi na nekoliko mjesta na vašem webu.

URL tag

U svaki URL tag na vašem sajtu preporuča se uključiti barem jednu ključnu riječ. Svaki URL tag na vašoj stranici bi trebao sadržavati jedinstvenu ključnu riječ optimiziranu za tu stranicu. Također, budući da Google naglašava svaku riječ koja je identična upitu upisanom u tražilicu, uključivanje ključnih riječi u URL je izrazito bitno za povećanje vidljivosti u rezultatima pretraživanja.

Kako koristiti ključne riječi u URL tagu

Title tag

Kako napraviti title tag kod

Title tag je glavni tekst koji opisuje online dokument, stoga je važan i za iskustvo korisnika (user experience) i za SEO optimizaciju. Title tag se pojavljuje na tri mjesta:

 • Tražilicama

 • Rezultatima pretrage (SERP)

 • Vanjskim stranicama – najčešće društvenim mrežama

Koristeći ključne riječi u title tagu omogućujete korisniku da lakše uoči vaš web na rezultatima pretrage – a veća vidljivost najčešće vodi i do većeg CTR-a. U doljnjem primjeru vidite kako je ključna riječ ‘title tag’ uključena u title tag stranice za SEO savjete – moz.com.

Kako koristiti ključne riječi u title tagu

Važno je znati kako dužina title tag-a treba biti između 50 i 60 znakova kako bi se u potpunosti prikazao na SERP-u. Ključne riječi treba postaviti što bliže početku title taga kako bi tražilice bolje rangirale web za tu ključnu riječ. SEO stručnjaci preporučuju uključivanje imena brenda u title tag. Ako je ime brenda poduzeća vrlo poznato – treba ga staviti ispred ključne riječi, no ako je ključna riječ popularnija od samog brenda, treba ga staviti na kraj.

Meta description

Kako napraviti meta description

Iako meta description nije toliko bitan za tražilice, izrazito je bitan za user experience. Iz meta descriptiona tražilice generiraju opis stranice na SERP-u, stoga je pametno tu uključiti relevantne ključne riječi kako bi privukli željenu publiku. Treba paziti da meta description ne prelazi između 150 i 160 znakova. Svaka stranica vašeg weba treba imati jedinstven meta description koji uključuje jedinstvene ključne riječi.

Kako koristiti ključne riječi u meta descriptionu

Sadržaj teksta

Sadržaj teksta na vašem webu također treba sadržavati optimizirane ključne riječi koje ste prethodno analizirali i odabrali. Ne postoji jedinstvena formula za savršeni omjer broja ključnih riječi i količine sadržaja (keyword density), no jedno je sigurno – nikako ne pretjerivati sa ključnim riječima! Pretjerano i umjetno ubacivanje ključnih riječi u tekst se zove keyword stuffing ili keyword spamming i tražilice to zaista ne vole. Takva praksa može čak dovesti do prestanka indeksiranja stranice. Ključne riječi u tekstu koristite prirodno i sa ciljem informiranja i educiranja korisnika. Razmišljanje u smjeru dobrog user experience-a se dugoročno uvijek isplati jer će Vas korisnik linkati kao relevantan izvor u svom blogu, podijeliti Vaš sadržaj na društvenim mrežama, ili pak napisati dobru recenziju ili ocjenu – a to sve dovodi do većeg ranga na SERP-u.

H1-H6 tagovi

Tagiranje ovim tagovima zapravo označava način kako ste podijelili svoj tekst na cjeline. H1 tag zapravo označava naslov stranice ili njen najistaknutiji dio, i može biti jednak title tag-u, dok svi ostali označavaju cjeline manje važnosti – primjerice H2 je podnaslov, H3 je podnaslov manje važnosti i tako dalje do H6. Razlika između title taga i H1 taga postoji i to iz razloga što H1 tag osim teksta može sadržavati linkove, logo firme i druge HTML elemente. Naravno, nije nužno imati svih šest razina tagova, već taj broj treba biti konzistentan kroz sajt.

Iako ovi elementi nisu toliko bitni za bolji rang, ubacivanje ključnih riječi u H1 tag neće biti na odmet, i može dati laganu prednost pred drugim stranicama.

ALT tagovi

Budući da tražilice ne mogu ‘očitavati’ slike potrebno je, na neki način, označiti i dati opis svakoj slici u HTML kodu. To se radi pomoću ALT tag-a ili ALT text-a. Alt tekst objašnjava tražilicama što je na slici i koja je njena funkcija. Ako imate sliku koja se koristi kao ikonica za kupnju proizvoda, u alt tagu mora pisati ikona za kupnju proizvoda ‘X’. U svaki alt tag ubacite smislenu ključnu riječ koja je relevantna za sliku koju opisuje. Dolje možete vidjeti puni zapis HTML koda za alt tag.

<img src="image.jpg" alt="image description" title="image tooltip"/>

Crypto PHP infekcija, nulled teme i skripte

 

CryptoPHP infekcija

Crypto PHP infekcija, nulled teme i skripte

Dana 20.11.2014 Nizozemska tvrtka za internet sigurnost “Fox-IT” objavila je podužu analizu otkrivenog sigurnosnog propusta u velikom broju WordPress, Joomla i Drupal CMS-ova. Radi se o Crypto PHP infekciji velikog broja stranica zbog instalacije “nulled” tema i plugina. “Nulled” verzije tema i skripti su hakirane verzije koje su inače komercijalne i plaćaju se, a u ovom slučaju se mogu besplatno preuzeti sa raznih nulled, warez i sl. stranica koje su inače mjesto za preuzimanje raznog ilegalnog i piratskog sadržaja.

Ozbiljna ranjivost u OpenSSL-u (Heartbleed Bug)

 

Heartbleed Bug

Ozbiljna ranjivost u OpenSSL-u (Heartbleed Bug)

Početkom tjedna otkrivena je ozbiljna ranjivost (CVE-2014-0160) preljeva spremnika prilikom čitanja memorije u OpenSSL-u, a omogućuje krađu informacija zaštićenih SSL/TLS enkripcijom. Slanjem posebno oblikovanog upita poslužitelju (eng. heartbeat) moguće je izvući 64KB podataka, a ovisno o sustavu, najčešće ne ostaju nikakvi tragovi. Ranjivost je otkrivena tek nakon dvije godine u kodu biblioteke za baratanje šifriranjem. Ranjivost nekog poslužitelja može se testirati ovdje http://filippo.io/Heartbleed/.

Nova cPanel tema Paper Lantern

 

Paper Lantern cPanel Studio4web

Nova cPanel tema Paper Lantern

Prošlog tjedna, cPanel je predstavio veliki makeover izgleda kontrolnog sučelja hosting računa. Radi se o novoj temi naziva Paper Lantern (Paper Lantern demo možete vidjeti ovdje) baziranoj na Twitter Bootstrap frameworku.

Trenutno se još uvijek radi samo o radnoj verziji, no potpuno je funkcionalna i stabilna za korištenje. Očekuje se da će potpuno biti dovršena u cPanel verziji 11.44 koja će biti izdana u travnju ili svibnju ove godine.

Što mislite o novom izgledu cPanela, naravno još nedovršenom? Tema se još uvijek dorađuje, tako da je svaki komentar krajnjih korisnika dobrodošao. cPanel dizajneri slušaju i traže savjete korisnika na WHT forumu, Reddit-u ili direktno na mailu paperlantern.feedback@cpanel.net

POVEŽITE SE S NAMA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

KORISNIČKE STRANICE

Email adresa:

Lozinka:

KLIJENTI O NAMA

 • Emil Mustać

  Nikakvih zamjerki. Sve se jednostavno i lako odradi preko korisnickog sucelja.

 • Danijel Vranešić

  U kratko, vrlo sam zadovoljan s uslugom. Korisnička podrška je odlična i od velike pomoći. Cijene su i više nego prihvatljive. Vrhunska kvaliteta i niska cijena, vrlo sam zadovoljan!

 • Ivan Mišić

  Do sada najbolji hosting (ništa ne brane niti ograničavaju, svaki upit je riješen gotovo isti dan na zadovoljstvo mene kao korisnika). Preporučam svakome tko želi kvalitetan, ali povoljan hosting :)

 • Hrvoje Bušić

  Fantastična, brza i kvalitetna usluga bez čekanja. Izuzetno ljubazan odnos i visoka razina ophođenja ne samo prilikom kupnje već i prilikom rješavanja problema. Čisto zadovoljstvo!

 • Gligo Tomanović

  Dugogodišnji sam korisnik usluga Studio4web-a i prilično sam zadovoljan. Radujem se nastavku uspješne saradnje.

 • Antonio Vukorepa

  Vrlo sam zadovoljan kompletnom uslugom, pogotovo kvalitetnom korisničkom podrškom.Na sve moje upite odgovorili ste u roku pola sata i riješili sva pitanja i probleme.

 • Darko Rakić

  Ažurnost na nivou, podrška odlična. Jedna od boljih hosting usluga u Hrvatskoj. Profesionalnost na nivou, pristupačnost odlična, samo naprijed.

 • Daria Valenčak

  Sva pohvala na iznimno brzim reakcijama na upite, profesionalizmu, pouzdanosti i odnosu prema korisniku. Premašili ste naša očekivanja. Bravo!

 • Davor Đurinić

  Prezadovoljan sa uslugom. Nemam zamjerke. Samo tako nastavite. LP

 • Marko Glavić

  Već 6 godina, 24sata online, uz Studio4web. Ocjena, izvrstan(5)

 • Ivo Kljajić

  Već nekoliko godina sam korisnik i zaista sam prezadovoljan. Korisnička podrška izuzetno brzo i korektno obavlja svoj posao i čitajući ostale komentare složio bih se s jednim korisnikom u mišljenju: "Zaista jedna poštena i odgovorna tvrtka u ovoj banani od države".

 • Marijan Perica

  Već godinama koristim usluge Studio4web-a. Zasigurno najbolja korisnička podrška koja se može dobiti kod nas. Preporučujem svima, sve pohvale... Miron svaka čast ... moje poštovanje !!!

 • Antonio Bašković

  Brza, pouzdana i kvalitetna tehnička podrška. Brza aktivacija svih usluga, same pohvale!

 • Branko Bralić

  Jako sam zadovoljan otkada sam počeo koristiti vaše usluge. Jednostavno nemam nikakvih primjedbi. Sve se radi do kraja profesionalno i odgovorno.

 • Neven Bičanić

  O suradnji sa Studio4web koja već traje 5 godina mogu samo reći sve najbolje izuzetna susretljivost brzina i profesionalnost, u svakom slučaju topla preporuka.

 • Jose Manuel

  Hi, I love the Reward Points addon. Thanks for your great support and addons!

 • Tomislav Erman

  Uptime odličan! Korisnička podrška brza,uljudna,profesionalna i ekspertna! Za svaku pohvalu!

 • Ivica Brajković

  Odlični, brzi i pouzdani!

 • Borna Zeba

  Sve što sam tražio sam i dobio. Bez ikakvih problema ili predugačkih čekanja. Korisnička podrška na visokoj razini. Reagira brzo i pruža informacije koje korisnik i očekuje dobiti.

 • Ivan Sušanj

  Izvrsna usluga i odlična korisnička služba.

 • Marino Bobetić

  U višegodišnjem korištenju usluga Studio4web-a nikad se nisam osjećao uskraćen. Cijene su pristojne i pristupačne, služba za korisnike ljubazna i susretljiva. Nemojte se pokvariti i ostat ćemo skupa još dugo vremena ;)

 • Dean Hudoletnjak

  Jednostavno najbolji hosting, podrška za 5. Moja preporuka svima !

 • Marijan Relković

  Iznimno profesionalna i kvalitetna usluga. Vrlo brzo riješavanje problema. Daleko najozbiljniji i najpouzdaniji.

 • Ena Bičanić

  Odlična, pouzdana, povoljna usluga i solidna podrška. Sve pohvale.

 • Ivana Benčina

  Pa mislim da se nemate u čemu još poboljšati, svoje ste usluge dotjerali do savršenstva. Nikad nisam vidjela da u Hrvatskoj itko radi kao Vi!!!! Kad bi svi u Hrvatskoj radili kao Studio4web, mogli bi biti mala Švicarska!!! Svaka čast!!!

 • Dunja Despotović

  Iznimno smo zadovoljni uslugom, pouzdanošću i brzinom odgovora od strane korisničke podrške. Svakako preporučujemo!

 • Davor Nujic

  Najbolji web hosting koji se može pronaći u regiji. Osobno sam ga preporučio svim svojim kolegama i poslovnim partnerima koji me pitaju gdje smjestiti svoju web stranicu. Brzinu supporta koju pružaju kolege iz Studia4Web može biti uzor svim drugim hosting providerima iz cijeloga svijeta, jednom riječju FASCINANTNO ;) Topla preporuka svima koji traže brz, kvalitetan, pouzdan i cijenovno JEFTIN webhosting!!!

 • Vladan Pavković

  Zahvaljujem na visokom angažmanu koji se vidi u odnosu prema nama i našim potrebama. Potpuno smo mirni i zadovoljni kod vas. Sjedi5.hr

 • Davor Pukljak

  Izuzetno sam zadovoljan suradnjom. Svi korisnički upiti rješavaju se brzo i pouzdano.

 • Ivona Maček

  Ivona Maček

  Profesionalnost, brzina kod odgovora na upit i sve najbolje

 • Dario Džimbeg

  Zadovoljstvo je raditi sa S4W jer sve eventualne probleme rješavaju u kratkom roku. Podrška je zaista fenomenalna!

 • Jovica Nikšić

  Zadovoljni smo brzinom odgovora na upite i suradnjom kroz ove 4g.

 • Luiza Gortan

  Sve što mi treba tu je. Podrška brza i efikasna (što mi je najbitnije). Omjer cijene i kvalitete savršen.

 • Marin Begić

  Definitivno najkvalitetniji i najjeftiniji hosting na hrvatskom tržištu. Odličan support i puno dodatnih opcija (35% affiliate, reward points, plaćanje Paypalom). Samo nastavite, svaka čast!

 • Igor Loborec

  Znate onaj osjećaj kada obučete jaknu, hlače ili nešto treće sto niste dugo nosili, gurnete ruku u džep, a kad ono, u džepu 100 kn? Jednak osjećaj se javlja pri poslovanju sa Studio4web-om. Od brzine odgovaranja na upite, ljubaznosti, stručnosti, cijena, širine ponude, dostupnosti servera, brzine servera, .... kod ove hosting tvrtke nema loše strane i veselim se dugogodišnjem poslovanju s njima.

 • Alida Mezić

  Jako sam zadovoljna sa uvijek brzim i konkretnim odgovorima, uvijek 100 postotnim rješenjem problema. Vrlo ugodna suradnja, preporučam svakome tko želi/treba sigurno parkirane stranice.

 • Dominik Pintarić

  Više od 5 godina surađujemo sa Studio4web-om i pokazali su se kao vodeća hosting tvrtka u Hrvatskoj. Inovativnost, znanje, iskustvo i stručnost su glavne prednosti ove tvrtke. SAMO NAPRIJED!

 • Domagoj Franc

  Koristio sam puno domaćih i stranih hostinga ali Studio4web je moj omiljeni izbor

 • Darko Hlušička

  Mnogi danas nose atraktivna imena svojih kompanija i hvale se da su profesionalci, no ja znam samo za jednog pravog: Studio4web. Hosting koji sam slučajno primijetio na jednoj stranici prije mnogo godina nisam niti jednom do sada pomislio promijeniti već sasvim suprotno - otvaram nove domene i hosting račune za sebe i klijente isključivo ovdje i niti na kraj pameti mi nije promijeniti ovako dobar hosting.

 • Desiree Agić

  Imam odlično iskustvo s obzirom da je odlična podrška. Uvijek sam dobila brz odgovor kad sam imala pitanje ili problem. Ostanite takvi pa ću i dalje uvijek rado preporučivati Vaše usluge. Najbolje je što onda putem affiliate programa dobijem proviziju!

 • Bernardo Klarić

  Nemam primjedbi, a sviđa mi se ažurnost u odgovorima na probleme ili nedoumice.

 • Jurica Kukovec

  Odlično! Bolji, pristupačniji, pregledniji, hosting i podršku nisam vidio... Samo tako dalje, imate moju punu podršku.

 • Siniša Bralić

  Više no zadovoljavajuća razina podrške sastoji se od brzine, kvalitete i potpunosti odgovora na sva do sada postavljena pitanja.

 • Saša Pantelić

  Najbolje hosting usluge sa povoljnom cijenom na ovim područjima. Podrška je izuzetna i ako tako ostane surađivat ćemo još dugo. Kao i prošle godine predlažem ih za Super brand.

 • Marinko Stanić

  Najpovoljnije cijene za stabilnu uslugu.Tehnička podrška brza i efikasna.Preporuke svima!

 • Tonči Morić

  Što reći, već godinama sam na Studio4web i moja iskustva su toliko pozitivna da bi svima na svijetu savjetovao S4W. Nikada nikakve greškice, ako se dogodi problem s moje strane stvar se riješi u 2-3 sata, što niti najveće svjetske hosting kompanije nisu u stanju napraviti. Ekipa iz S4W hvala Vam što zbog vas nema straha i brige oko svoji web stranice! Ostanite takvi i dalje!

 • Dražen Paun

  Definitivno najbolja usluga što se tiče web hostinga, registracija domena, brzih i korisnih odgovora na upite i zahtjeve. Toplo preporučam svima.

 • CloudLinux

 • cPanel

 • WHM

 • Roundcube

 • MySQL

 • PHP

 • phpMyAdmin

 • Apache

 • Nginx

 • Softaculous

© Copyright 2006-2017 Studio4web. Sva prava zadržana.