Dvostruka provjera autentičnosti (two-factor authentication) od sada je dostupna i na vašem korisničkom računu!

Svi korisnici čije su osobne informacije bile izložene zloupotrebi ili krađi znaju da čak i najsnažnije lozinke ponekad nisu dovoljne kako bi se podaci zaštitili od neovlaštenog pristupa. Mnogo je načina na koje se možete izložiti opasnosti: izgubljeni ili ukradeni elektronički uređaji, elektorničke prijevare (phishing, scam i sl.) ili hakiranje popularnih pružatelja usluga.

Potvrda u dva koraka snažno je oružje koje vam pruža dodatni sloj sigurnosti.

Od sada je ova mogućnost besplatno dostupna svim našim korisnicima.

Što je potvrda u dva koraka?

Potvrda u dva koraka (two-factor authentication) poboljšava sigurnost vašeg korisničkog računa dodajući još jednu lozinku koja se dinamički generira i mijenja svakih nekoliko minuta. Kako biste je koristili, potrebna vam je smartphone aplikacija pomoću koje ćete generirati kod koji ćete koristiti za svaku prijavu.

Potvrda u dva koraka značajno unapređuje sigurnost korisničkog računa jer kombinira dva jedinstvena elementa: nešto što samo vi znate (vašu lozinku) i nešto čemu samo vi imate pristup (vaš smartphone uređaj). Čak i kada je jedan od tih elemenata ugrožen, dodatni sloj sigurnosti vas još uvijek štiti od neovlaštenog pristupa.

Kako omogućiti potvrdu u dva koraka?

Potvrdu u dva koraka možete omogućiti putem izbornika “Uredi svoje kontakt podatke -> Sigurnosne postavke” na vašim korisničkim stranicama.

Molimo vas, zapamtite da ćete nakon aktivacije potvrde u dva koraka trebati smartphone uređaj prilikom svake prijave na vaš korisnički račun. Potvrdu u dva koraka možete koristiti čak i ako dijelite pristup računu s više korisnika – sve što trebate je dodati vaš korisnički račun na više uređaja.

Što ako izgubite svoje pristupne kodove?

I to se događa – izgubljen ili ukraden mobilni uređaj, kao i neočekivani gubitak podataka moguće su situacije. S aktiviranom potvrdom u dva koraka mala je mogućnost da izgubite pristup svom računu. Ukoliko se takvo što dogodi, postoje dvije rezervne opcije da isključite potvrdu u dva koraka: PIN broj korisničkog računa kojim možete zatražiti deaktivaciju dvostruke provjere autentičnosti ili prethodno generirani backup kod koji upisujete prilikom prijave.

Nadamo se da će vam potvrda u dva koraka biti korisna i prikladna. Ako naiđete na poteškoće prilikom podešavanja ili korištenja, ne ustručavajte se kontaktirati nas i upitati za pomoć jer vam sa zadovoljstvom stojimo na raspolaganju.