Maksimalan broj Email adresa ovisi o veličini hosting paketa.

Email adrese se kreiraju unutar cPanela pod opcijom “Email Accounts”:


deny manager

1. Upute za kreiranje email adrese na domeni hosting računa:


Unutar opcije “Email Accounts” u polje “Email” upisujete ime adrese/accounta, odnosno željeni prefiks na domenu. Npr. za email adresu info@test1.hr upišete: info
  • Lozinku možete generirati klikom na “Password Generator” ili upišete neku svoju.
  • Standardni limit prostora inboxa za svaku dodanu email adresu je 250MB, no to možete promijeniti na manje/više MB ili odabrati opciju “Unlimited”, pri čemu je limit inboxa ukupan limit prostora cijelog hosting računa, tj. ukupan iznos preostalog slobodnog prostora na hosting računu.
Nakon kreiranja email adrese, u prikazanom prozoru možete promijeniti lozinku, limit prostora, obrisati adresu, a možete i direktno pristupiti webmail sučelju pritiskom na gumb “Check email”.
U otvorenom prozoru kliknite na jednu od dvije ponuđene webmail aplikacije ili kliknite na “Enable Autoload” za automatsko otvaranje odabrane aplikacije kod sljedeće prijave u Webmail sučelje.

2. Upute za kreiranje email adrese za addon, parkirnu ili poddomenu:

Ukoliko želite email adresu s domenom koja je instalirana kao addon, parkirna ili kao poddomena, na mjestu naziva domene biti će prikazano polje s izbornikom iz čijeg popisa odaberite željenu domenu:Sve ostalo oko kreiranja email adrese je isto kao u točki 1.